VRAKSAFARI MED TORRDRÄKT

Häng med på en spännande paddeltur, upplev sjölivets historia, upptäck vrak och lyssna på fängslande berättelser under skärgårdens kalla månader

På denna kajaktur får ni chans att titta tillbaka i historien och se hur livet på Vänern var vid sekelskiftet under en tid då skärgården ekar tom. Se på landmärken från förr och lyssna på berättelser om vraken i sjön. På vissa platser syns vraken tydligt, på andra platser ligger de djupare. Då denna tur sker under de kallare månaderna så kommer ni få torrdräkt och i slutet på turen får ni chans att bada med dem, en väldigt häftig upplevelse!

Tid: 2,5 timmar

Plats: Kajakuthyrningen vid Naven

Ingår: Fullutrustad enkel- eller dubbelkajak, paddel, torrdräkt, handskar, mössa, skor, flytväst, kapell och guide.

Ta med dig: Underställ att ha under torrdräkten, varma kläder att ta på dig efter paddlingen.

Erfarenhet: Du behöver ha suttit i en kajak innan, vi går igenom grundläggande teknik.

Bra att veta: Denna tur är inte lämplig för barn på grund av säkerhetsskäl, ungdomar från 15 år är välkomna. Osäker på hur mycket kläder som behövs under torrdräkten? Torrdräkten är helt vatten- och vindtät och benen håller sig varma i kajaken. Det brukar räcka med ett vanligt underställ, är du frusen av dig kan du ta med ett extra lager. Använder du glasögon, tänk på att de kan ramla av, sätt på en glasögonsnodd. (Vi har glasögonsnoddar till salu om du inte har).

Bra att ha: Vattenflaska