PADDLING OCH VANDRING PÅ STORA EKEN MED GUIDE

Upplev skärgården och naturen när den är som bäst och kom till en vandringsled som bara går att nå via kajak.

Vi paddlar tillsammans i kajaker från Läckö Slott och ut i vår närmsta övärld – Ekens skärgård. Efter 45 minuters paddling når vi ön Stora Eken där vi går iland. Här väntar nya upptäcktsfärder på den guidade vandringen på ön som går i strandkanten, skogen och ute på skären. Med oss har vi en kunnig naturguide som berättar om djur och natur som finns i området och som vi kommer se under vandringen. Guiden kommer ha med sig kul utrustning för att kunna komma ännu närmre naturen, såsom kikare och lupp.

Efter vandringen kommer vi ha jobbat upp en aptit – dags för lunch! Antingen kan du köpa till ett matpaket från en av restaurangerna på ön eller så tar du med själv. När vi är mätta och belåtna paddlar vi tillbaka till Läckö Slott och ni kommer få se slottet från sin allra finaste sida – sjösidan. Passa på att be guiden att ta en bild på er framför slottet i er kajak, det kommer garanterat bli ett minne för livet.

Tid: 6 timmar

Plats: Kajakuthyrningen vid Läckö Slott

Ingår: Fullutrustad kajak, paddel, flytväst, kapell och guide.

Erfarenhet: Ni behöver inte ha någon erfarenhet för denna tur, vi går igenom grunderna. Alla vuxna måste vara simkunniga

Ta med dig: Matsäck till lunch och fika. Ombyteskläder (om du blir blöt), badkläder och handduk. Vattenflaska

Bra att veta: Ni kan välja enkel-, dubbel- eller trippelkajak när ni bokar. Det fungerar bra att ha med barn på denna tur, vi rekommenderar att barnen ska vara över 6 år för att de ska kunna njuta av vandringen och paddlingen. Barn över 15 år räknas som vuxen. Osäker på vad du ska ha på dig? Klä dig som till ett lättare träningspass. Använder du glasögon, tänk på att de kan ramla av, sätt på en glasögonsnodd. (Vi har glasögonsnoddar till salu om du inte har).

Bra att ha: Badkläder, solkräm, solglasögon, keps,  sandaler eller badskor, regnjacka eller vindjacka.