PADDLING OCH VANDRING PÅ STORA EKEN MED GUIDE

Upplev skärgården och naturen när den är som bäst och kom till en vandringsled som bara går att nå via kajak.

Vi paddlar tillsammans i kajaker från Läckö Slott och ut i vår närmsta övärld – Ekens skärgård. Efter 45 minuters paddling når vi ön Stora Eken där vi går iland. Här väntar nya upptäcktsfärder på den guidade vandringen på ön som går i strandkanten, skogen och ute på skären. Med oss har vi en kunnig naturguide som berättar om djur och natur som finns i området och som vi kommer se under vandringen. Guiden kommer ha med sig kul utrustning för att kunna komma ännu närmre naturen, såsom kikare och lupp.

Efter vandringen kommer vi ha jobbat upp en aptit – dags för lunch! Antingen kan du köpa till ett matpaket från White Guide restaurangen Hvita Hjorten eller så tar du med själv. När vi är mätta och belåtna paddlar vi tillbaka till Läckö Slott och ni kommer få se slottet från sin allra finaste sida – sjösidan. Passa på att be guiden att ta en bild på er framför slottet i er kajak, det kommer garanterat bli ett minne för livet.

Tid: 6 timmar

Plats: Kajakuthyrningne vid Läckö slott

Ingår: Fullutrustad kajak, paddel, flytväst, kapell och guide

Ta med: Matsäck, eller välj att köpa till matpaket under tillval. Påfylld vattenflaska som räcker för en dag.

Erfarenhet: Ni behöver inte ha någon erfarenhet för denna tur, vi går igenom grunderna.

Bra att veta: Ni kan välja enkel-, dubbel- eller trippelkajak när ni bokar. Det fungerar bra att ha med barn på denna tur, vi rekommenderar att barnen ska vara över 6 år för att de ska kunna njuta av vandringen och paddlingen.

Bra att ha: Badkläder, solkräm, solglasögon, keps, sandaler eller badskor, oömmaskor eller sandaler till vadringen. Regnjacka eller vindjacka.