OM NAVEN

Solen skiner över Naven.

Vi som bor här på Naven upplever att solen skiner även när det regnar inne i Lidköping, vilket också stämmer. Enligt SMHI har Naven 150 soltimmar mer än Lidköping. Även SMHIs regnkartor från juni och juli visar att det regnar förhållandevis lite på Naven. Om det är någonstans som solen skiner så är det här.

UPPLEV NATUREN VID NAVEN

Välkommen till Navensberg och den härliga naturen på Kållandsö, Lidköping. Vi har kajaker, bastuflotte, boende och mycket mer, allt i samklang med och nära till naturen.

KAJAK - HYRA, KURSER OCH TURER

KAJAK - HYRA, KURSER OCH TURER

Vi erbjuder uthyrning av kajaker vid Navensberg och vid Läckö Slott mitt i den vackra Ekens skärgård i Vänern. Vi erbjuder även diverse kurser och turer. När du hyr kajaker hos oss kan vi garantera att du kommer få se vacker natur och ett rikt djurliv. Här finns det vatten för alla slags paddlare.

Läs mer

BOENDE

BOENDE

Välkommen till oss på Navens fastland, hur man än vänder sig har man nära till Vänerns strand och med det bad, fiske och en underbar skärgård. Hos oss kan du boka två vinterbonade stugor med totalt 11 sovplatser och en villavagn med 4 sovplatser. Här finns även fyra husbilsplatser längst ner i hamnen med utsikt över Vänern.
Vid Ersbäcken, 2 km söderut, har vi två stugor med 4 bäddar i varje. Stugorna ligger precis i skogsbrynet, 100m från vattnet.

Läs mer

UTHYRNING AV BASTUFLOTTE

UTHYRNING AV BASTUFLOTTE

Välkommen att hyra vår flotte med vedeldad bastu, badtunna och grillkåta. Flotten är 7×15 meter och ligger förankrad vid Navensberg. Från flotten har du utsikt över Dalbosjön och kvällens solnedgång. Flotten passar bra för sällskap upp till 15 personer men vi har haft sällskap på upp till 25 personer också.

Läs mer

VANDRINGAR MED GUIDE

VANDRINGAR MED GUIDE

Vandra med guide på några av våra vackra vandringsleder på Kållandsö. Ni får möjlighet att uppleva naturen och djurlivet både i skog och vid sjökanten. Under turen lagar vi mat tillsammans av närproducerade råvaror.

Läs mer

FISKE MED GUIDE

FISKE MED GUIDE

Innanhavet Vänern erbjuder ett fantastiskt fiske efter några av landets mest spännande arter; insjööring, insjölax, gädda, abborre och gös.
Upplev fisket med en av Sveriges främsta fiskeguider så att du kan få en fiskeupplevelse att minnas hela livet. Ove Johansson är heltidsguide och ser till att du alltid har de bästa förutsättningarna, oavsett art och årstid.

Läs mer