LÄCKÖ SLOTT SPIKEN HIKE & BIKE

Häng med på en tur till ståtliga Läckö Slott, mysiga Spiken fiskehamn och de mäktiga ekarna runt Fröfjorden.

Vi börjar dagen med en rundtur på välkända Läckö Slott, ni kommer även få chansen att strosa runt i slottsträdgården. Efter det hämtar ni ut era cyklar vid camping receptionen och trampar 2 km till Spikens fiskehamn. Ni kommer cykla förbi idylliska röda svenska hus med vita knutar.

I Spiken äter ni lunchbuffé på restaurang Sjöboden, de är välkända för sina fantastiska fiskrätter och är med i White Guide. Ta tillfället i akt att strosa runt bland de gamla fiskebodarna där fiskare blandas med unika hantverksbutiker. Hoppa på cykeln igen och cykla 6 km till Otterstad Kyrka. Där möter vår kunniga vandringsguide upp er för att vandra runt Fröfjorden. Vandringen är full av historia och ni kommer inte kunna missa de mäktiga ekarna. Vår guide kommer ordna nykokt kaffe och fikabröd under turen, så det behöver ni inte tänka på.

Väl tillbaka vid kyrkan får ni njuta av cykelturen tillbaka till Läckö Slott innan dagen är slut. Denna tur genomför du själv, det är dock viktigt att ni är på plats vid Otterstad kyrka senast 13.30 för vandringen med guide.

Boka på: info@naven.se eller 0706 25 18 52, 0510 101 91

Klädsel: Stadiga skor typ tennisskor, en tröja eller jacka om det blev kalt framåt kvällen.

När: Torsdagar under juli
Program:
10.00 Guidning på Läckö slott
11,30 Avfärd med cykel mot Spiken
12,00 Lunch buffé på Restaurang Sjöboden
13,00 Avfärd mot Otterstad kyrkan
13,30 Vandring på Fröfjordsleden
15,00 Cykel tillbaka till Läckö slott

Längd: Cykling: 16 km, Vandring: ca 3,5 km,

Pris: 770sek